Το Δικηγορικό Γραφείο «Μανώλης Δ. Βονικάκης & Συνεργάτες» ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την παροχή σύγχρονων νομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Το Γραφείο μας δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της μάχιμης δικηγορίας με εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και τα τροχαία ατυχήματα.

Η καταγεγραμμένη εμπειρία μας σε υποθέσεις που άπτονται του ειδικού Ποινικού Νόμου περί ναρκωτικών, τροχαίων δυστυχημάτων και κακουργηματικών αξιοποίνων πράξεων κατά της ζωής, της γενετήσιας ελευθερίας και της ιδιοκτησίας, αποτυπώνεται στη νομολογιακή μας φαρέτρα, η οποία σταθερά ενισχύεται με νέες αποφάσεις.

Εργαζόμαστε συστηματικά με γνώμονα την απόλυτη ικανοποίηση των προσδοκιών των εντολέων μας, καλλιεργώντας μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Παντρεύοντας την εξειδίκευση, τη συστηματική δουλειά και την κατανόηση του νομοθετικού και νομολογιακού τοπίου, το Γραφείο μας, με πρωτεύουσα σκοποθεσία την επιτυχή έκβαση των υποθέσεων, οδηγεί τους πελάτες μας με σταθερά βήματα στα μικρά και μεγάλα ζητήματα δικαίου που ανακύπτουν στην καθημερινότητά τους.

ΜΑΝΩΛΗΣ Δ. ΒΟΝΙΚΑΚΗΣ

Γ εννήθηκα το 1982 στο Χρυσοχώρι της Επαρχίας Νέστου του νομού Καβάλας. Φοίτησα στο Πρότυπο Γυμνάσιο και Ενιαίο Λύκειο Χρυσούπολης και το 2000 εισήχθην στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.

Ολοκληρώνοντας το 2005 τις προπτυχιακές σπουδές μου με σαφέστατη κατεύθυνση τις ποινικές και εγκληματολογικές σπουδές, ήδη από το προπτυχιακό στάδιο θητεύοντας δίπλα σε κορυφαίους Έλληνες Ποινικολόγους (Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη, Στέφανο Παύλου, Θεοχάρη Δαλακούρα, Ιωάννη Μπέκα, καθώς και τους αείμνηστους Βασίλη Καρύδη και Αγγελική Σαρέλη).

Από τον Νοέμβριο του 2006 και έως τον Σεπτέμβριο του 2012 θήτευσα σαν ασκούμενος και νέος μάχιμος δικηγόρος δίπλα στον μέντορά μου, ποινικολόγο Καβάλας Βασίλειο Καγκαΐδη.

Από την πρακτική μου άσκηση παραστάθηκα ως συνήγορος υπεράσπισης σε Μονομελή Πλημμελειοδικεία και Πταισματοδικεία, σε υποθέσεις που ο Κώδικας Δικηγόρων το επέτρεπε.

Το 2009 και ήδη νέος δικηγόρος αρχίζω να δικάζω ποινικές υποθέσεις πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ανακρίσεις, Μονομελή και Τριμελή Εφετεία Κακουργημάτων προστίθενται στο ενεργητικό μου και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους αναλαμβάνω την υπεράσπιση, κατόπιν διορισμού μου από την οικογένεια του κατηγορουμένου, και δικάζω στο ΜΟΔ Καβάλας την πρώτη υπόθεση ανθρωποκτονίας της καριέρας μου με επιτυχή έκβαση.

Όντας μέλος της Ένωσης Μαχόμενων Ποινικολόγων Ελλάδος και έχοντας παρασταθεί σε ποινικές υποθέσεις σε επίπεδο κακουργηματικού χαρακτήρα αξιοποίνων πράξεων, υποθέσεις ανθρωποκτονιών ως συνήγορος υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Το 2016 αποφάσισα τη μεταγραφή μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης μεταφέροντας την έδρα μου στη συμπρωτεύουσα, εάν και ποτέ ο πυρήνας της εργασιακής ύλης του Γραφείου μας δεν έπαψε μέχρι σήμερα να είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Καβάλα και το Εφετείο της Θράκης.

Εδώ και 12 χρόνια εργαζόμαστε με γνώμονα τη δικαίωση των εντολέων, τιμώντας την εμπιστοσύνη τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΔΑΡΑ

Κ όρη εκπαιδευτικών, γεννημένη στην Καβάλα το 1995 και Δικηγόρος παρά Πρωτοδίκαις του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, με εξειδίκευση σε υποθέσεις ποινικού δικαίου, φορολογικού δικαίου και τροχαίων ατυχημάτων. Ολοκλήρωσα την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Κεραμωτή Καβάλας και αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης Καβάλας. Εισήχθην στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2013, ανάμεσα στους πρώτους 50 εισακτέους της Σχολής. Ολοκλήρωσα τις σπουδές στη Νομική Σχολή τον Μάιο του 2017, τιτλοφορούμενη με «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στη Θεσσαλονίκη.

Πέτυχα στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών και Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Σπουδών: Δίκαιο, Οικονομία, Πολιτική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το οποίο και παρακολούθησα από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Σεπτέμβριο του 2019, έχοντας ασχοληθεί και συγγράψει μεταπτυχιακές εργασίες πάνω στα ζητήματα αιτιώδους συνάφειας και απόπειρας στο Ποινικό Δίκαιο, στα χρηματιστηριακά αδικήματα, στην ποινική μεταχείριση του απόντος κατηγορουμένου και στα αδικήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Εξειδικεύτηκα σε υποθέσεις ποινικής ευθύνης στο πεδίο της ιατρικής αμέλειας, συγγράφοντας τη σχετική Διπλωματική εργασία με επιβλέπουσα τη Μαρία Καϊάφα-Γκμπάντι.

Καθ’ όλη την ακαδημαϊκή μου πορεία, παρακολούθησα επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια, κυρίως γύρω από το Ποινικό Δίκαιο, αλλά και στη συνέχεια και στους υπόλοιπους τομείς Δικαίου, επιμορφούμενη συνεχώς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ

Γ εννημένος στη Ρωσία το έτος 1990, γνώστης της ρωσικής και αγγλικής γλώσσας. Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2015.  Από το 2019 ασκώ ενεργό δικηγορία, με τομείς κύριας επαγγελματικής ενασχόλησης το Ποινικό Δίκαιο, το Δίκαιο Αλλοδαπών και τις υποθέσεις ακινήτων (Real Estate). Είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Νομικών Μεταναστευτικού Δικαίου “Immigratio”.